Audio Video Solutions: videoproductie

Over ons
Audio visueel blog

Hoi, ik ben Kevin en wil jullie graag meenemen in de audiovisuele wereld aan de hand van mijn blogs. Sinds enkele maanden maak ik al vlogs samen met mijn broertje die we op YouTube posten, maar dit is vooral voor de lol. Ik zit nu nog op het VMBO en ben van plan een audio visueel opleiding te gaan volgen op het Mediacollege te Amsterdam. Naast het creatieve aspect leer je daar de techniek achter licht, geluid en camerawerk. Ik kan niet wachten tot ik met de opleiding mag beginnen en steek ook nu al zo'n beetje al mijn vrije tijd in deze schitterende hobby. Veel leesplezier op mijn weblog!

Zoeken
Categorie├źn
Archief
Recente artikelen

Audio Video Solutions: videoproductie

30 november 2017
 Categorie├źn: Audiovisueel, Blog


In onze digitale samenleven is videoproductie een belangrijk element. Videoproductie wordt vandaag de dag voor alles gebruik, van films en documentaires maken, tot reclamecampagnes en educatieve doeleinden. Iedereen komt elke dag in aanraking met videoproductie. Wil je zelf aan de slag in de videoproductie? Dan is deze blogpost echt iets voor jou. In deze blogpost geef ik tips over hoe je kunt starten met het produceren van video's en wat er allemaal bij komt kijken.


Al doende leer je

Iedereen met een camera kan al een filmmaker zijn. Wil je video's produceren, de eerste stap is om het te doen. Start met filmen en zie hoe het werkt. Doe inspiratie op uit films, series en televisie en let op hoe de camera beweegt. Het is een kwestie van ervaring dat je ziet wat het best werkt. Hoe houdt je het beeld stil, hoe snel beweeg je en hoe lang moeten clips duren. Veel computers hebben standaard bewerkingsprogramma's en op je telefoon kun je apps downloaden om van jouw materiaal een goed lopend filmpje te maken. De beste manier om te starten, is om gewoon te beginnen met filmen. 


Opleidingen

Daarnaast zijn er ook genoeg opleidingen die jou de fijne kneepjes , van het vak leren. Volg studies aan de Kunstacademie of aan de hogeschool om meer te leren over cinematografie en videoproductie. Zo leer je de technieken, geschiedenis en kun je tijdens stages al zien hoe het de praktijk te werk gaat. Daarnaast kun je op deze manier ook al contacten leggen met mensen uit het veld en na jou studie sneller terecht bij een bedrijf voor videoproductie.


Feedback

Een belangrijke manier om beter te worden is feedback. Maak filmpjes en post deze online op Youtube en deel het vervolgens op forums in jouw niche. Vraag om feedback en hoe jouw films nog beter kunnen worden. Op deze manier kun je kritiek krijgen en op punten gewezen worden die jij snel misschien nog niet gezien had. 


Stages

Ook wanneer je geen opleiding volgt en autodidactisch leert hoe je video's produceert kun je veel leren van een stage. Het voordeel van kunstzinnige producten zoals films, is dat het als portofolioproduct dient en zo eenvoudig aan werkgevers kunt laten zien wat jij kunt. Er zijn veel bedrijven die filmpjes kunnen gebruiken en stages en opdrachten uitlenen aan freelancers. Op deze manier kun je veel leren van hoe het is om in opdracht te werken. Videoproductie kun je zelf leren door te doen of door een opleiding. Vandaag de dag is er veel vraag naar videoproductie. Leer jezelf een vak aan en geniet van een droombaan.

Kijk op John Bake Postproductions voor professionele videoproductie in Amsterdam.